Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact

Maria Grijpma (1959)

© Ria van der Ploeg Fotografie

Ik hou van de magie van het leven, schrijven, workshops geven en ook van zingen.
Ik ben gefascineerd door mogelijkheden, momenten van klein geluk, stilte en buiten zijn.
Ik hou van het strand en de zee van Texel, de hoge bergen van de Himalaya in Nepal, mijn nu volwassen kinderen, mijn man Joop, mijn kleinkinderen Nikolai en Zoa ťn gemberthee met melk en chocoladecake.


Wat heb ik gedaan?
Ik werkte lang in de gezondheidszorg en het onderwijs, van 2012-2019 als verpleegkundige in de terminale thuiszorg. Om gezondheidsredenen moest ik daar helaas mee stoppen, herfst 2019. Lees het artkel Afscheid van de verpleging

Ik schreef met Inge Jager 'Handboek voor klein geluk' (2012), 'Klein geluk voor de mantelzorger' (2016),  'Klein geluk als je ziek bent'(2020) en 'Klein geluk voor de zorg' (2021). We geven workshops en trainingen via (mantel)zorgorganisaties en gemeenten in Nederland en Vlaanderen.

Sinds het najaar van 1995 volgde ik allerlei trainingen op het gebied van communicatie, schrijven, zelfonderzoek/mindfulness, emotioneel lichaamswerk, ritueelbegeleiding, meditatie, mantraís zingen met een Indiaas orgeltje en veel vrouwengroepen. Ik heb diverse looptochten en stilteretraites begeleid in Nepal en India, oa met Marion van de Voorde.

Wat heb ik te bieden?
Mooie Morgen geeft inspiratie.

1. Met mijn vriendin Inge Jager schreef ik in elf jaar tijd 4 boeken, waar onder een serie van drie voor de driehoek mantelzorger-patiŽnt-zorgprofessional. De rode draad: Hoe zorg je goed voor jezelf?
'Klein geluk voor de zorg' (2021). Voor zorgprofessionals, voorwoord van Diederik Gommers.
'Klein geluk als je ziek bent' (2020). Dit boek is gebaseerd op de pijlers van de Positieve Gezondheid. (www.iph.nl) Machteld Huber schreef het voorwoord.
'Klein geluk voor de mantelzorger' (11e druk, 40.000 ex verkocht).
'Handboek voor klein geluk' (2012, 6e druk, 10.000 ex. verkocht)

2. Individuele inspiratiesessies voor mantelzorgers, (chronisch) zieken en zorgprofessionals. Rode draad ook hier: Hoe zorg ik goed voor mezelf en blijf ik zo gezond als mogelijk?

3. Nepal... ik ben verliefd op dit mooie land en was zo gelukkig om 6x in de hoge Himalaya te zwerven. Ik kan je in aanraking brengen met een goede gids.

Zie www.kleingeluk.nu voor alle informatie over boeken en activiteiten/workshops/trainingen.